Blat bucatarie rezistent

Importanța acestei piese ce intră în compoziția mobilierului de bucătărie este în funcție de complexitatea și timpul petrecut aici. Pentru că avem o varietate destul de mare a blaturilor de lucru, este necesar să ne axăm pe cele care sunt postforming și care sunt prelucrate printr-un procedeu mai complex în care suprafața laminată este acoperită cu un strat pelicular special (HPL).

Suprafața acoperită se întinde și în locul mai puțin vizibil și asigură astfel o protecție împotriva apei care își poate găsi loc iar datorită adezivului poliuretanic, umezeala nu va putea afecta integritatea blatului de lucru.

Adezivul poliuretanic la contactul dintre suprafața laminată și hârtia de căptușire
Adezivul poliuretanic la contactul dintre suprafața laminată și hârtia de căptușire

Blatul de bucătărie are mai multe suprafețe cu ajutorul cărora devine rezistent. Una este cea de contact, care este rezistentă la cei mai cunoscuți producători și ușor de curățat atunci când aceasta este netedă, alta este cea din spate, protejată de o hârtie menită să ajute în cazul posibilelor distorsiuni iar partea care intră în contact cu interiorul corpurilor de la baza bucătăriei este acoperită cu hârtia de căptușire.

Hârtia ce protejează muchia din spate a blatului de lucru

Hârtia de căptușire ce asigură integritatea materialului în cazul umezelii

Toate acestea și altele mai complexe, sunt realizate astfel pentru a proteja timp îndelungat suprafețele vizibile și cele mai puțin vizibile. Complexitatea cu care sunt create blaturile de bucătărie ne asigură folosința îndelungată și în condiții optime.

Există o mulțime de nuanțe, mate sau lucioase și două grosimi diferite – 28 mm și 38 mm – diferența dintre acestea este dată de producător și calitatea acestora dar cel mai întâlnit motiv este aspectul mult mai conturat al celui de 38 mm prin care design-ul intregii bucătării oferă un aer aparte.

Nu este cazul să te întrebi care este mai rezistent dintre cele două – rezistența fiind aceeași –  ci care este design-ul și aspectul pe care dorești să îl obții.

Conform imaginilor atașate, este ușor să alegem atunci când avem toate informațiile disponibile și suntem conștienți de calitatea pe care o dorim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *