Organizarea dulapului pentru haine

Cine nu și-a pus măcar o dată problema amenajării sau reamenajării dormitorului?

Schimbarea sau adăugarea unui dulap pentru haine este de cele mai multe ori o mare bătaie de cap, deși totul pare organizat și la locul lui, tot ni se pare că mai trebuie ceva schimbat sau mutat.

După livrarea și montajul mobilierului, aranjezi cele necesare și realizezi că totuși ar mai trebui o poliță sau un sertar?

Ca să evităm cât se poate de mult acest lucru, este necesar să petrecem ceva mai mult timp pentru a-l organiza și proiecta. La un astfel de proiect este necesar să cunoaștem exact dimensiunile spațiilor disponibile pentru a ne încadra toate lucrurile personale

Un aspect destul de important sunt polițele mobile, având de asemenea posibilitatea de a îndepărta sau adăuga una din ele. Este mai util să avem mai multe polițe cu un mai mic spațiu între ele pentru că astfel micșorăm timpul de căutare al lucrurilor. Sertarele sunt foarte utile, ele asigurând o vedere amplă și totală asupra lucrurilor depozitate. În dormitor, acestea ne ajută să identificăm foarte ușor lucrul de care avem nevoie fără prea mult efort sau timp.

Avem foarte multe variante și metode prin care alegem tot ce este mai potrivit pentru noi, este necesar să facem un clasament al opțiunilor necesare (polițe, bară de haine, sertare, etc).  Avem disponibile și diverse accesorii, cum ar fi cele pentru curele, cravate, lift pentru haine și multe altele. Organizarea poate părea costisitoare la început dar fiind potrivită nevoilor noastre, ne scutește de mult efort în viitor.

Dacă obișnuiești să organizezi mai des hainele pe umerașe atunci optează pentru spații bine compartimentate ți delimitate special pentru acest lucru. Specialiștii în mobilierul la comandă te vor ajuta să identifici cât mai bine accesoriile care te reprezintă.

Este necesar să existe câte un spațiu pentru fiecare dintre dimensiunile hainelor disponibile:

  • unul doar pentru cămăși sau orice altceva care se încadrează ca dimensiuni,
  • unul pentru hainele medii, puțin mai lungi decât cămășile și
  • un spațiu pentru cele lungi.

 

Astfel organizate și clarificate de la început vei avea siguranța că toate lucrurile își vor găsi locul potrivit și nu vei irosi nici cel mai mic spațiu care ar putea să devină inutil.

Camera în care urmează să apară dressing-ul este mai înaltă?

Atunci optează pentru un dulap cât mai înalt, în jur de 10 cm deasupra sunt suficienți pentru a se asigura curățenia și astfel  reușim să îndepărtăm obiceiul de a mai depozita ceva deasupra șifonierului. Orice am avea de ascuns este indicat să le găsim loc pe ultima poliță din dulap, cea de sus, pentru că acolo umblăm rar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *